Dubbele afdracht

Het kan voorkomen dat u als sportvisser lid bent van meerdere verenigingen en u meerdere malen de landelijke afdracht heeft betaald.

U heeft recht op retournering van de teveel betaalde afdracht als u meerdere VISpassen heeft zonder x rechts naast het lidnummer. De oorzaak hiervan is dat de persoonsgegevens bij één van de verenigingen niet kloppen, waardoor u niet gematched bent. Tevens is het mogelijk om de afdracht terug te vragen als u nieuw lid bent geworden middels een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap (VBL) bij een nieuwe vereniging, terwijl u al lid was van een andere vereniging.

Als u een extra VISpas (x rechts naast het lidnummer) in uw bezit heeft die u niet middels het voorlopig bewijs van lidmaatschap heeft verkregen, maar direct via de vereniging, dan verzoeken wij u om de teveel betaalde afdracht bij de vereniging terug te vragen.


U kunt met dit formulier alleen de teveel betaalde afdracht van de VISpas 2023 terugvragen. De afdracht wordt automatisch teruggestort indien uw IBAN bij ons bekend is en u via een VBL lid geworden bent van een nieuwe vereniging. De dubbele afdracht geldt niet voor de JeugdVISpas.


Neem bij vragen of problemen contact op met Sportvisserij Nederland, via het e-mailadres
vispas@sportvisserijnederland.nl of telefoonnummer 0900-2025358 (€1,00 per gesprek)

Klik hier voor het formulier dubbele afdracht